Asko Group, vânt din pupă la Corporate Regatta

 

Am dat asfaltul pe mare, denivelările pe valuri și caii putere pe delfini și meduze. Nu pare coerent ce spunem aici, dar sunt bucăți din weekend-ul 16-18 septembrie, în care am luat parte la Corporate Regatta. De ce ne-a dus GPS-ul până în larg? Pentru că suntem susținători de speranțe. Credem în misiunea Hospice Casa Speranței și contribuim la cauzele pe care le promovează oamenii de acolo, așa că am acceptat cu bucurie invitația la acest eveniment. Mai ales că toată contribuția noastră a fost, de fapt, pentru viață. Poate că nu știai, dar Fundația HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare organizație non-profit din România care activează în domeniul îngrijirii paliative, oferind servicii gratuite pentru pacienți și familiile lor.

 

Asko Group, pe valuri la Corporate Regatta

Noi, Asko Group, am avut două bărci: una ORC B, care este un cruiser și are și cabine de dormit – cunoscută sub numele Legacy; și alta ORC A, un racer botezat Nemo. Dacă te uiți la poze, o să spui: „Ce weekend fain au avut oamenii ăștia!“. Și chiar așa a fost: un mix frumos de noțiuni teoretice, practicarea lor, dar și activarea spiritului de echipă, deoarece a fost o cursă în care comunicarea a fost cheia, mai ales că probele erau pe ceas.
În total, am participat la patru curse, iar la finish, Legacy a ocupat locul 3 și Nemo, locul 6. Pe primul loc, însă, a fost dorința noastră ca dincolo de orice distracție, în urma acestei acțiuni, cineva să fie mai bine. Și avem toată încrederea că Hospice sădește speranță acolo unde oamenii aproape au încetat să mai creadă…

 

Ce am pescuit din toată experiența?

Ne-am întors acasă mai deștepți. Am învățat mulți termeni de sailing, precum – rangă, cadestan, cupă, provă, babor, timonă, voltă sau ampanare. Nu știm cât de des vom folosi aceste cuvinte de acum încolo, dar suntem siguri că pentru unii dintre cei care au participat este doar un start pentru dezvoltarea acestei pasiuni. Totodată, am învățat să ne orientăm pe mare, am rezolvat probe contracronometru, am râs și ne-am bucurat de view.
Ne-am întors acasă entuziaști, cu amintiri frumoase și cu dorința de a repeta experiența. Gata cu povestea, uite ce spun unii dintre colegii noștri despre weekend-ul Regatta Corporate!

 

Corporate Regatta prin ochii echipajului AKG

RADU BORTAȘ, șef atelier service Chiajna: Am avut parte de o experiență inedită, poate chiar unică, am fost alături de oameni frumoși, într-un cadru spectaculos. Adrenalina a fost la cotă maximă.

ELENA OLMAZU, HR: A fost ocazia ideală de a ne închega ca echipă. Colegii au comunicat foarte bine pentru rezolvarea probelor, am glumit, ne-am bucurat de vreme și de vremuri! Genul acesta de activități sunt ideale pentru ca oamenii să se cunoască mai bine și pentru a se încrede că se pot baza unii pe alții.

ANA BANCU, director de vânzări AUTONET: A fost prima dată când am ieșit în larg cu un target. Ne-am adunat toată concentrarea ca să bifăm cu bine probele. Am avut sentimentul de toți într-o barcă, toți pentru același scop, iar asta ne-a unit și ne-a făcut să ne dăm seama cât de importantă este echipa.
Corporate Regatta a fost cu siguranță o experiență care ne-a dat încredere, ne-a unit și ne-a învățat să depășim obstacole rapid. Am plecat de acolo cu câteva lecții care se aplică în orice capitol al vieții, dar și cu dorința de a reveni. Că mai avem de învățat.